La Iglesia Jesuitas Valencia consolida su proyecto musical tras el ciclo 'Lux Bella'
-
Este proyecto es un compromiso de la institución con la cultura valenciana, nacional e internacional, y reunió a formaciones como Harmonia del Parnàs, Pérgamo Ensemble, Cabanilles Consort y Amystis.
-
Esperanza Sánchez, coordinadora del proyecto de restauración de la Iglesia Jesuitas, asegura que “las formaciones han dejado una buena muestra de la excelencia que atesoran” y ha invitado al público a disfrutar de las próximas ediciones.
-
Sánchez destaca que “hay desafíos que afrontamos con mucha ilusión para situar esta ambiciosa propuesta en la agenda musical de Valencia con la presencia de artistas y agrupaciones que conformen una programación de alto nivel”.
-
Pablo Márquez, director artístico del Ciclo de Conciertos de la Iglesia Jesuitas Valencia, ha agradecido a las formaciones “su participación y compromiso en este proyecto y al público la calurosa acogida a las propuestas artísticas”
La Iglesia Jesuitas Valencia ha acogido una tercera edición del Ciclo de Conciertos, bajo el lema Lux Bella, que los responsables consideran muy satisfactoria por haber reunido un cartel con cuatro prestigiosas formaciones y artistas: Harmonia del Parnàs, Pérgamo Ensemble, Cabanilles Consort y Amystis; y haber programado un repertorio compuesto específicamente para la Semana Santa. La iniciativa de la institución es una firme apuesta y un compromiso de la institución con la cultura valenciana, nacional e internacional en un edificio emblemático, en pleno proceso de restauración, que pretende ser un espacio de referencia musical en Valencia.
Esperanza Sánchez Fernández, coordinadora del proyecto de restauración de la Iglesia Jesuitas Valencia, asegura que “esta edición consolida el Ciclo de Conciertos e impulsará su celebración con reputadas formaciones que en estos días han dejado una buena muestra de la excelencia que atesoran”. Sánchez ha invitado al público a las próximas ediciones y así “disfrutar de una iniciativa que aúna música, historia y acervo”, en un enclave declarado Bien de Relevancia Local del patrimonio cultural valenciano e incluido en el Plan Especial de Protección de los Entornos de los Bienes de Interés Cultural.
Para la coordinadora, “hay diversos desafíos que afrontamos con mucha ilusión para situar esta ambiciosa propuesta en la agenda cultural y musical de Valencia con la presencia de artistas y agrupaciones que conformen una programación de alto nivel”. La Fundación Pedro Arrupe de la Compañía de Jesús promueve la rehabilitación de un edificio de estilo neobizantino con algunos toques neorrománicos y más de 140 años de historia, para devolverle su esplendor y recuperarlo como un lugar abierto al culto, al arte y a la cultura para toda la ciudadanía.
Pablo Márquez, director artístico del Ciclo de Conciertos de la Iglesia Jesuitas Valencia, ha agradecido a las formaciones “su participación y compromiso en este proyecto y al público la calurosa acogida a las propuestas artísticas”. Márquez destaca que el proyecto “ha brindado recientemente una programación estrechamente vinculada a la Semana Santa con obras específicamente compuestas para estos días”. El organista de la Catedral de Valencia asegura que “en los conciertos celebrados han participado cantantes, intérpretes y grupos valencianos, nacionales e internacionales”.
En esta edición, el cartel incluía las actuaciones de Harmonia del Parnàs, dirigida por Marian Rosa Montagut, con la soprano Belén Roig; Pérgamo Ensemble, con la soprano Elisabeth Hetherington; Cabanilles Consort, dirigido por Pablo Márquez, con la soprano Carmina Sánchez; y clausuró este ciclo Amystis, dirigido por José Duce.
Dos grandes repertorios
En estos conciertos el público ha podido disfrutar de una programación que describía los últimos momentos de Jesucristo hasta su pasión y muerte en la cruz. En la presente edición, se ha apostado por la interpretación históricamente informada de dos grandes repertorios: los conocidos Oficios de Tinieblas del compositor francés Michel-Richard Delalande (1657-1726) para el Miércoles, Jueves y Viernes Santo; y la recuperación del repertorio español para los oficios litúrgicos de Semana Santa.
El Ciclo de Conciertos Iglesia Jesuitas Valencia prosigue así con un proyecto, tras el Ciclo de Primavera y Otoño que se llevaron a cabo el año pasado y el Ciclo de Conciertos Lux Bella, sensible a diferentes propuestas artísticas y musicales en Valencia, ciudad en la que la Iglesia Jesuitas desarrolla numerosos proyectos educativos y culturales, además de un espacio religioso.
L'Església Jesuïtes València consolida el seu projecte musical després del cicle 'Lux Bella'
-
Aquest projecte és un compromís de la institució amb la cultura valenciana, nacional i internacional, i va reunir formacions com Harmonia del Parnàs, Pérgamo Ensemble, Cabanilles Consort i Amystis.
-
Esperanza Sánchez, coordinadora del projecte de restauració de l’Església Jesuïtes, assegura que “les formacions han deixat una bona mostra de l’excel.lència que atresoren” i ha convidat al públic a gaudir de les pròximes edicions.
-
Sánchez destaca que “hi ha desafiaments que afrontem amb molta il.lusió per situar aquesta ambiciosa proposta en l’agenda musical de València amb la presència d’artistes i agrupacions que conformen una programació d’alt nivell”.
-
Pablo Márquez, director artístic del Cicle de Concerts de l’Església Jesuïtes València, ha agraït a les formacions “la seua participació i compromís en aquest projecte i al públic el calorós acolliment a les propostes artístiques”
L’Església Jesuïtes València ha acollit una tercera edició del Cicle de Concerts, baix el lema Lux Bella, que els responsables consideren molt satisfactòria per haver reunit un cartell amb quatre prestigioses formacions i artistes: Harmonia del Parnàs, Pérgamo Ensemble, Cabanilles Consort i Amystis; i haver programat un repertori compost específicament per a la Setmana Santa. La iniciativa de la institució és una ferma aposta i un compromís de la institució amb la cultura valenciana, nacional i internacional en un edifici emblemàtic, en ple procés de restauració, que pretén ser un espai de referència musical a València. [Veure documentació adjunta].
Esperanza Sánchez Fernández, coordinadora del projecte de restauració de l’Església Jesuïtes València, assegura que “aquesta edició consolida el Cicle de Concerts i impulsarà la seua celebració amb prestigioses formacions que en aquests dies han deixat una bona mostra de l’excel.lència que atresoren”. Sánchez ha convidat al públic a les pròximes edicions i així “gaudir d’una iniciativa que conjumina música, història i patrimoni”, en un enclavament declarat Bé de Rellevància Local del patrimoni cultural valencià i inclòs en el Pla Especial de Protecció dels Entorns dels Béns d’Interés Cultural.
Per a la coordinadora, “hi ha diversos desafiaments que afrontem amb molta il.lusió per situar aquesta ambiciosa proposta en l’agenda cultural i musical de València amb la presència d’artistes i agrupacions que conformen una programació d’alt nivell”. La Fundació Pedro Arrupe de la Companyia de Jesús promou la rehabilitació d’un edifici d’estil neobizantí amb alguns tocs neorromànics i més de 140 anys d’història, per retornar-li el seu esplendor i recuperar-lo com un lloc obert al culte, a l’art i a la cultura per a tota la ciutadania.
Pablo Márquez, director artístic del Cicle de Concerts de l’Església Jesuïtes València, ha agraït a les formacions “la seua participació i compromís en aquest projecte i al públic el calorós acolliment a les propostes artístiques”. Márquez destaca que el projecte “ha brindat recentment una programació estretament vinculada a la Setmana Santa amb obres específicament compostes per a aquests dies”. L’organista de la Catedral de València assegura que “en els concerts celebrats han participat cantants, intèrprets i grups valencians, nacionals i internacionals”.
En aquesta edició, el cartell incloïa les actuacions de Harmonia del Parnàs, dirigida per Marian Rosa Montagut, amb la soprano Belén Roig; Pérgamo Ensemble, amb la soprano Elisabeth Hetherington; Cabanilles Consort, dirigit per Pablo Márquez, amb la soprano Carmina Sánchez; i va clausurar aquest cicle Amystis, dirigit per José Duce.
Dos grans repertoris
En aquests concerts el públic ha pogut gaudir d’una programació que descrivia els últims moments de Jesucrist fins a la seua passió i mort en la creu. En la present edició, s’ha apostat per la interpretació històricament informada de dos grans repertoris: els coneguts Oficis de Tenebres del compositor francés Michel-Richard Delalande (1657-1726) per al Dimecres, Dijous i Divendres Sant; i la recuperació del repertori espanyol per als oficis litúrgics de Setmana Santa.
El Cicle de Concerts Església Jesuïtes València prossegueix així amb un projecte, després del Cicle de Primavera i Tardor que es van dur a terme l’any passat i el Cicle de Concerts Lux Bella, sensible a diferents propostes artístiques i musicals a València, ciutat en la que l’Església Jesuïtes desenvolupa nombrosos projectes educatius i culturals, a més d’un espai religiós.