Antonio Galera y Pablo Márquez actúan por primera vez juntos en la Iglesia Jesuitas
-
El pianista y el organista de la Catedral de Valencia abordarán obras del repertorio francés del siglo XIX y XX para rendir homenaje al compositor en el 200 aniversario de su nacimiento, el viernes 25 de noviembre a las 20:00 horas.
-
Estrenarán, en el Ciclo de Otoño, una transcripción original de Márquez de la obra Nuages de Debussy e interpretarán composiciones de Franck, Louis Vierne, Camille Saint-Saëns y Alexandre Guilmant.
-
Los dos músicos valencianos, que actúan en prestigiosos auditorios de Europa, América y Asia, participarán en un espacio de referencia en pleno proceso de restauración, abierto a diferentes propuestas artísticas nacionales e internacionales.
-
Tras este concierto, llegará la cuarta y última propuesta del ciclo con la celebración de un recital en el que actuarán Adriana Mayer (mezzosoprano) y Carles Budó (fortepiano) que brindarán el recital Ständchen con obras de Franz Schubert, el 22 de diciembre a las 20:00 horas.
Márquez, director artístico del Ciclo de Otoño, desarrolla una intensa carrera como concertista, investigador y experto en diferentes restauraciones o reconstrucciones de órganos e instrumentos históricos. Ha ofrecido conciertos de órgano, clave y como continuista en Europa, América y Asia, ganado prestigiosos concursos de ógano y composición, entre los que cabe destacar el Concurso Internacional de Órgano “Buxtehude” en Lübeck (Alemania). Entre sus ponencias destaca la realizada en la Cornell University de Nueva York sobre la influencia de la organería valenciana en la obra de Juan Cabanilles.
En 2012 forma el dúo Concertante a Quattro con su mujer, la organista japonesa Atsuko Takano (directora musical de la Iglesia de San Nicolás en Valencia); y en 2018 funda Cabanilles Consort, grupo especializado de la música española y europea de los siglos XVII y XVIII. Es doctor en Historia por la Universitat de València con su tesis Los órganos de la Catedral de Valencia desde el siglo XVIXXI. Historia y Evolución.
Espacio de referencia
Los músicos participarán en el ciclo que impulsa la Iglesia Jesuitas, un espacio de referencia, en pleno proceso de restauración, abierto a diferentes propuestas artísticas. La iniciativa se enmarca en el proyecto Ciclo de Conciertos Iglesia Jesuitas Valencia, y es la segunda edición tras haber llevado a cabo el Ciclo de Primavera en este año.
Después de este concierto, llegará la cuarta y última propuesta del ciclo con la celebración de un recital en el que actuarán Adriana Mayer (mezzo soprano ) y Carles Budó (fortepiano John Broadwood de 1828) que brindarán el recital Ständchen con un repertorio con obras de Franz Schubert, el 22 de diciembre a las 20h.
Con anterioridad, han tocado el Dúo Dalí, formado por los músicos Aida Velert (piano) y Fernando Pascual (violín), con el programa Franck & Prokófiev en el primer concierto; y David Cassan, titular del gran órgano del oratorio del Louvre en París, que puso música a la proyección de la película muda El maquinista de La General, de Buster Keaton, en el segundo.
Las entradas para los conciertos se pueden adquirir en la página web: www.iglesiajesuitasvalencia.org/musica/
Patrimonio valenciano
La Iglesia Jesuitas está ubicada en la nueva calle Padre Pedro Arrupe, en el cruce de la Gran Vía Fernando el Católico 78, un enclave declarado Bien de Relevancia Local del patrimonio cultural valenciano e incluido en el Plan Especial de Protección de los Entornos de los Bienes de Interés Cultural. Es una institución que desarrolla diversos proyectos educativos y culturales, además de un espacio religioso. La Fundación Pedro Arrupe de la Compañía de Jesús promueve e impulsa la rehabilitación del edificio de estilo neobizantino con algunos toques neorrománicos y más de 140 años de historia, para devolverle su esplendor y recuperarlo como un lugar abierto al culto, al arte y a la cultura para toda la sociedad valenciana, haciendo que prevalezca su dimensión material e inmaterial.
Antonio Galera i Pablo Márquez actuen per primera vegada junts a l'Església Jesuïtes València
-
El pianista i l’organista de la Catedral de València abordaran obres del repertori francés del segle XIX i XX per a retre homenatge al compositor en el 200 aniversari del seu naixement, el divendres 25 de novembre a les 20:00 hores.
-
Estrenaran en el Cicle de Tardor una transcripció original de Márquez de l’obra Nuages de Debussy i interpretaran composicions de Franck, Louis Vierne, Camille Saint-Saëns i Alexandre Guilmant.
-
Els dos músics valencians, que actuen en prestigiosos auditoris d’Europa, Amèrica i Àsia, participaran en un espai de referència en ple procés de restauració, obert a diferents propostes artístiques nacionals i internacionals.
-
Després d’aquest concert, arribarà la quarta i última proposta del cicle amb la celebració d’un recital en el que actuaran Adriana Mayer (mezzosoprano) i Carles Budó (fortepiano) que brindaran el recital Ständchen amb obres de Franz Schubert, el 22 de desembre a les 20:00 hores.
L’intèrpret imparteix cursos a la Universitat de València i en escoles i universitats de Bèlgica, els EUA, Espanya, França, Itàlia, Malàisia, Mèxic i Qatar. Així mateix, participa en les produccions del departament d’Educació del Palau de les Arts, és un apassionat de la gestió cultural i la investigació, i és el director artístic del Festival dels Horts de Picanya.
Márquez, director artístic del Cicle de Tardor, desenvolupa una intensa carrera com a concertista, i és un investigador i expert en diferents restauracions o reconstruccions d’ò́rgues i instruments histórics. Ha oferit concerts d’órgue, clau i com a continuista a Europa, Amèrica i Àsia, i guanyat prestigiosos concursos d’órgue i composició, entre els que cal destacar el Concurs Internacional d’Òrgue “Buxtehude” en Lübeck (Alemanya). Entre les seues ponències destaca la realitzada en la Cornell University de Nova York sobre la influència de la organería valenciana en l’obra de Juan Cabanilles.
El catedràtic de Clavecí del Conservatori Superior de Música de Castellón forma en 2012 el dúo Concertante a Quattro amb la seua dona, l’organista japonesa Atsuko Takano (directora musical de l’Església de Sant Nicolás a València); i en 2018 funda Cabanilles Consort, grup especialitzat de la música española i europea dels segles XVII i XVIII. És doctor en Història per la Universitat de València amb la seua tesi Els òrgues de la Catedral de València des del segle XVI-XXI. Història i Evolució.
Espai de referència
Els músics participaran en el cicle que impulsa l’Església Jesuïtes, un espai de referència, en ple procés de restauració, obert a diferents propostes artístiques. La iniciativa s’emmarca en el projecte Cicle de Concerts Església Jesuïtes València, i és la segona edició després d’haver dut a terme el Cicle de Primavera en aquest any.
Després d’aquest concert, arribarà la quarta i última proposta del cicle amb la celebració d’un recital en el que actuaran Adriana Mayer (mezzosoprano) i Carles Budó (fortepiano John Broadwood de 1828) que brindaran el recital Ständchen amb un repertori amb obres de Franz Schubert, el 22 de desembre a les 20:00 hores. Amb anterioritat, han tocat el Duo Dalí, format pels músics Aida Velert (piano) i Fernando Pascual (violí), amb el programa Franck & Prokófiev en el primer concert; i David Cassan, titular del gran òrgue de l’oratori del Louvre a París, que va posar música a la projecció de la pel.lícula muda El maquinista de La General, de Buster Keaton, en el segon. Les entrades per als concerts es poden adquirir en la pàgina web: www.iglesiajesuitasvalencia.org/musica/
Patrimoni valencià
L’Església Jesuïtes està situada en el nou carrer Pare Pedro Arrupe, en l’encreuament de la Gran Via Ferran el Catòlic 78, un enclavament declarat Bé de Rellevància Local del patrimoni cultural valencià i inclòs en el Pla Especial de Protecció dels Entorns dels Béns d’Interés Cultural. És una institució que desenvolupa diversos projectes educatius i culturals, a més d’un espai religiós. La Fundació Pedro Arrupe de la Companyia de Jesús promou i impulsa la rehabilitació de l’edifici d’estil neobizantí amb alguns tocs neorromànics i més de 140 anys d’història, per a retornar-li el seu esplendor i recuperar-lo com un lloc obert al culte, a l’art i a la cultura per a tota la societat valenciana, fent que prevalga la seua dimensió material i immaterial.