La Iglesia Jesuitas Valencia rinde homenaje en un concierto al legado del compositor César Franck en su 200 aniversario
-
Antonio Galera (piano) y Pablo Márquez (armónium) actuarán en el Ciclo de Otoño con obras del autor francés y de Claude Debussy, Louis Vierne, Camille Saint-Saëns y Alexandre Guilmant, el viernes 25 de noviembre a las 20:00 horas.
-
En el concierto, estrenarán una transcripción original de Márquez de la obra Nuages de Debussy, extraída de Nocturnes.
-
Galera, que ha actuado en relevantes salas y auditorios de Europa, América y Asia, es un intérprete muy activo en el ámbito de la música de cámara, y su disco de debut, Prélude, ha recibido el reconocimiento de la crítica.
-
Pablo Márquez, director artístico del Ciclo de Otoño y organista de la Catedral de Valencia, ha ganado prestigiosos concursos de órgano y composición y ha ofrecido conciertos de órgano y clave en Europa, América y Asia.
Pablo Márquez, director artístico del Ciclo de Otoño y organista de la Catedral de Valencia, es catedrático de clavecín del Conservatorio Superior de Música de Castellón. Cursó estudios de órgano, clavecín, música antigua y composición en los conservatorios de Valencia, Toulouse, Ámsterdam y La Haya. Ha ganado prestigiosos concursos de órgano y composición, entre los que cabe destacar el Concurso Internacional de Órgano “Buxtehude” en Lübeck (Alemania); y ha ofrecido conciertos de órgano, clave y como continuista en Europa, América y Asia. En 2012 forma el dúo Concertante a Quattro con su mujer, la organista japonesa Atsuko Takano; y en 2018 funda Cabanilles Consort, grupo especializado de la música española y europea de los siglos XVII y XVIII. Es doctor en Historia por la Universitat de València con su tesis Los órganos de la Catedral de Valencia desde el siglo XVI-XXI. Historia y Evolución.
Próximo concierto
Después de esta propuesta, llegará el último recital del Ciclo de Otoño que acogerá la actuación de Adriana Mayer (mezzo soprano ) y Carles Budó (fortepiano John Broadwood de 1828) que brindarán el recital Ständchen con un repertorio con obras de Franz Schubert, el 22 de diciembre a las 20:00. Las entradas para los conciertos se pueden adquirir en la página web: www.iglesiajesuitasvalencia.org/musica/
La Iglesia Jesuitas está ubicada en la nueva calle Padre Pedro Arrupe, en el cruce de la Gran Vía Fernando el Católico 78, un enclave declarado Bien de Relevancia Local del patrimonio cultural valenciano e incluido en el Plan Especial de Protección de los Entornos de los Bienes de Interés Cultural. Es una institución que desarrolla diversos proyectos educativos y culturales, además de un espacio religioso. La Fundación Pedro Arrupe de la Compañía de Jesús promueve e impulsa la rehabilitación del edificio de estilo neobizantino con algunos toques neorrománicos y más de 140 años de historia, para devolverle su esplendor y recuperarlo como un lugar abierto al culto, al arte y a la cultura para toda la sociedad valenciana, haciendo que prevalezca su dimensión material e inmaterial.
L'Església Jesuïtes València ret homenatge en un concert al llegat del compositor César Franck en el seu 200 aniversari
-
Antonio Galera (piano) i Pablo Márquez (armónium) actuaran en el Cicle de Tardor amb obres de l’autor francés i de Claude Debussy, Louis Vierne, Camille Saint-Saëns i Alexandre Guilmant, el divendres 25 de novembre a les 20:00 hores.
-
En el concert, estrenaran una transcripció original de Márquez de l’obra Nuages de Debussy, extreta de Nocturnes.
-
Galera, que ha actuat en rellevants sales i auditoris d’Europa, Amèrica i Àsia, és un intèrpret molt actiu en l’àmbit de la música de cambra, i el seu disc de debut, Prélude, ha rebut el reconeixement de la crítica.
-
Pablo Márquez, director artístic del Cicle de Tardor i organista de la Catedral de València, ha guanyat prestigiosos concursos d’òrgue i composició i ha oferit concerts a Europa, Amèrica i Àsia.
L’Església Jesuïtes València acollirà el tercer concert del seu Cicle de Tardor en el qual Antonio Galera & Pablo Márquez retran homenatge al llegat del compositor i organista francés d’origen belga César Franck en el 200 aniversari del seu naixement, amb un repertori que inclourà obres de l’autor francés i de Claude Debussy, Louis Vierne, Camille Saint-Saëns i Alexandre Guilmant, el divendres 25 de novembre a les 20:00 hores.
Galera (piano) i Márquez (armónium, Debain 1865) participaran en aquesta segona edició del projecte Cicle de Concerts Església Jesuïtes València, després del Cicle de Primavera que es va dur a terme en aquest any, que pretén convertir l’església, en ple procés de restauració, en un espai de referència, obert a diferents propostes artístiques i diverses sensibilitats a la ciutat de València. Aquesta iniciativa, una ferma aposta i un compromís de la institució amb la cultura valenciana, nacional i internacional, acull a rellevants artistes en el Cicle de Tardor en un total de quatre concerts.
L’Església Jesuïtes reunirà en aquest recital als dos músics valencians que actuaran junts per primera vegada per abordar, amb el programa César Franck i el seu llegat, obres del repertori francés del segle XIX i XX. Començaran amb Nuages de Debussy, extret de Nocturnes i que s’estrenarà amb una transcripció original de Márquez; i seguiran amb Prélude, choral et fugue i Prélude, fugue et variation, opus 18 de Franck; Cortège de Vierne; Cavatina, extreta de 6 duos, opus 8 per a piano i armónium, de Saint-Saëns: i finalitzaran amb el Scherzo Capriccioso, opus 36 de Guilmant.
Antonio Galera, que ha actuat en rellevants sales i auditoris d’Europa, Amèrica i Àsia, va estudiar flauta i piano en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo, on va rebre el premi extraordinari de fi de carrera, el Diplôme de Concertiste de la École Normale de Musique de París i Màster en Interpretació Solista pel CSKG de Madrid becat per AIE, l’Institut Valencià de Cultura, la Comité Roussel i Joventuts Musicals de Madrid, beca rebuda de S. M. la Reina Sofia. El pianista, descrit per la premsa especialitzada com “una veu amb personalitat pròpia” és un intèrpret molt actiu en l’àmbit de la música de cambra, i el seu disc de debut, Prélude, ha rebut el reconeixement de la crítica.
Pablo Márquez, director artístic del Cicle de Tardor i organista de la Catedral de València, és catedràtic de clavecí del Conservatori Superior de Música de Castelló. Va cursar estudis d’órgue, clavecí, música antiga i composició en els conservatoris de València, Tolosa, Ámsterdam i La Haia. Ha guanyat prestigiosos concursos d’órgue i composició, entre els quals cal destacar el Concurs Internacional d’Órgue “Buxtehude” en Lübeck (Alemanya); i ha oferit concerts d’òrgue, clau i com a continuista a Europa, Amèrica i Àsia. En 2012 forma el duo Concertante a Quattro amb la seua dona, l’organista japonesa Atsuko Takano; i en 2018 funda Cabanilles Consort, grup especialitzat de la música españona i europea dels segles XVII i XVIII. És doctor en Història per la Universitat de València amb la seua tesi Els òrgans de la Catedral de València des del segle XVI-XXI. Història i Evolució.
Pròxim concert
Després d’aquesta proposta, arribarà l’últim recital del Cicle de Tardor que acollirà l’actuació d’Adriana Mayer (mezzosoprano) i Carles Budó (fortepiano John Broadwood de 1828) que brindaran el recital Ständchen amb un repertori amb obres de Franz Schubert, el 22 de desembre a les 20:00 hores. Les entrades per als concerts es poden adquirir en: www.iglesiajesuitasvalencia.org/musica/
El primer concert del cicle va ser a càrrec del Duo Dalí, format pels músics Aida Velert (piano) i Fernando Pascual (violí), amb el programa Franck & Prokófiev en el qual van interpretar la Sonata per a violí i piano número 2 en Re major, opus 94a de Serguei Prokófiev i la Sonata per a violí i piano en La major de César Franck. Va celebrar-se el passat 30 de setembre i va obtindre els elogis de la crítica que subratllava que “el públic va poder gaudir d’una interpretació resplendent”, així com “la bella calidesa del so de Pascual”, i el “gran art, tant en la seua manera de tocar com en la seua relació interpretativa” de Velert.
En el segon, David Cassan, titular del gran òrgue de l’oratori del Louvre a París, va oferir un concert d’improvisació a l’Església Jesuïtes València per a acompanyar a la pel·lícula muda El maquinista de La General, de Buster Keaton, considerada una de les millors obres de la història. Aquesta singular i original proposta va fer les delícies del públic, xiquets i majors, que van dedicar una llarga ovació i ‘bravos’ al músic francés, un virtuós intèrpret que ve recaptant els elogis de la crítica especialitzada. Va ser un concert “únic i irrepetible” segons el director artístic del Cicle de Tardor.
Més de 140 anys d’història
L’Església Jesuïtes està situada en el nou carrer Pare Pedro Arrupe, en l’encreuament de la Gran Via Ferran el Catòlic 78, un enclavament declarat Bé de Rellevància Local del patrimoni cultural valencià i inclòs en el Pla Especial de Protecció dels Entorns dels Béns d’Interés Cultural. És una institució que desenvolupa diversos projectes educatius i culturals, a més d’un espai religiós. La Fundació Pedro Arrupe de la Companyia de Jesús promou i impulsa la rehabilitació de l’edifici d’estil neobizantí amb alguns tocs neorromànics i més de 140 anys d’història, per a retornar-li el seu esplendor i recuperar-lo com un lloc obert al culte, a l’art i a la cultura per a tota la societat valenciana, fent que prevalga la seua dimensió material i immaterial.